Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δέσποινα Ραφαηλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη Πιερίας.

Αποφοίτησε από το 2ο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης και έλαβε μία από τις πρώτες θέσεις εισαγωγής το Σεπτέμβριο του 2004 στη σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε συνέδρια Ιατρικής, Πανελλήνια Συνέδρια Διατροφής και Διαιτολογίας, Αθλητισμού, Κλινικής Διαιτολογίας γύρω από διάφορα επίκαιρα θέματα.

Το 2008- 2009 εργάστηκε και διατέλεσε την πρακτική της άσκηση στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία και έρευνα με θέμα «Την αντιοξειδωτική ικανότητα κόκκινων ποικιλίας Ξινόμαυρου και Αγιωργιτικου με τις μεθόδους DPPH και Ελεύθερων Ριζών » με άριστα.

Από το 2010 έως σήμερα ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου –Διατροφολόγου ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στη Λεμεσό Κύπρου. Από το Μάρτιο του 2014 διατηρεί το δικό της διαιτολογικό γραφείο.

Είναι ενεργό μέλος στον Σύνδεσμο Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου (Συ.Δι.Κυ) και στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων και Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου (ΣΕΕΤΤΔ).

Στόχος της είναι η σωστή εξυπηρέτηση των ατόμων μέσα από την παροχή υψηλών υπηρεσιών διατροφής και διαιτολογίας, καθώς και η ενημέρωση αυτών γύρω από τα θέματα της διατροφής και η αποφυγή παγίδων, μύθων και παραπληροφόρησης που δυστυχώς συναντώνται πολύ συχνά στις μέρες μας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

  • Συμμετοχή στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής – Διαιτολογίας.
  • Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σύγχρονος τρόπος ζωής και πρόληψη καρδιαγγειακών και μυοσκελετικών παθήσεων. Το συνέδριο μοριοδοτήθηκε με 18 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
  • Συμμετοχή στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης. Το δίπλωμα μοριοδοτήθηκε με 18 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
  • Συμμετοχή στο 8th Macedonian congress on nutrition and dietetics & the 3rd Balkan congress on Obesity. The 8th Macedonian congress on nutrition and dietetics & the 3rd Balkan congress on Obesity has been accredited by the European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME) to provide 22 European CME credits (ECMEC ‘ s) to medical specialists.
  • Συμμετοχή στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Διατροφής, Άσκησης, Αθλητισμού και Υγείας.
  • Συμμετοχή στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας. Το συνέδριο μοριοδοτήθηκε με 15 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
  • Συμμετοχή στο 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής.
  • Συμμετοχή στην ετήσια Ημερίδα με θέμα “ Μεταβολικό σύνδρομο, ινσουλινοαντίσταση και οστικός μεταβολισμός”. Η ημερίδα μοριοδοτήθηκε με 4 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.
  • Συμμετοχή στην Ημερίδα με θέμα : “ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ”.