Οι συναντήσεις με τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Δέσποινα Ραφαηλίδου πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού στο διαιτολογικό γραφείο το οποίο βρίσκεται στο Τραχώνι Λεμεσού.

Η πρώτη επίσκεψη έχει χαρακτήρα αξιολόγησης. Λαμβάνεται ιατρικό & διατροφικό ιστορικό, πραγματοποιούνται σωματομετρήσεις (μέτρηση βάρους, ύψους, περιφέρειας κοιλιάς / γλουτών, λιπομέτρηση) και αξιολογείται ο Δείκτης Μάζας Σώματος και το % ποσοστό σωματικού λίπους. Για την αύξηση της αξιοπιστίας της λιπομέτρησης καλείστε να είστε νηστικοί (αποφυγή υγρής & στερεάς τροφής) για 2-4 ώρες πριν την προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού. Επιπλέον, συνίσταται η αποφυγή του καπνίσματος για τις 2-4 αυτές ώρες σε περίπτωση που χρειάζεται να διενεργηθεί μέτρηση της αρτηριακής πίεσης.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, η οποία κατά μέσο όρο διαρκεί 40 -50 λεπτά, θα συζητήσετε θέματα που αφορούν την υγεία σας (για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας τις πιο πρόσφατες εξετάσεις αίματος που έχετε καθώς και ότι άλλο εσείς κρίνετε απαραίτητο), θα αναφερθείτε στις παρούσες διατροφικές σας συνήθειες (τα φαγητά που προτιμάτε, τις ώρες που τα καταναλώνετε, τις ώρες εργασίας σας κλπ) καθώς και σε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο ζωής σας (συχνότητα κατανάλωσης τροφής εκτός σπιτιού, αριθμός γευμάτων, συχνότητα, ένταση και διάρκεια άσκησης, εάν υπάρχει κλπ).

Στη συνέχεια η Διαιτολόγος, βάσει της διατροφικής αξιολόγησης που διενεργείται στην πρώτη σας συνάντηση, των διατροφικών σας συνηθειών, του ημερήσιου σας προγράμματος και των ενεργειακών σας απαιτήσεων θα σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο Πρόγραμμα Διατροφής. Αυτό σημαίνει ότι το διατροφικό πρόγραμμα θα συνταχθεί βάσει των δικών σας προσωπικών προτιμήσεων, των δικών σας ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών αλλά και βάσει του καθημερινού σας προγράμματος. Θα είναι δηλαδή ένα πρόγραμμα “κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας”, και συνεπώς θα απευθύνετε σε εσάς και μόνο σε εσάς, ενώ συγχρόνως θα απαρτίζεται από φαγητά τα οποία δεν απαιτούν ειδική προετοιμασία. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει γεύματα τα οποία καταναλώνει συνήθως ολόκληρη η οικογένεια και τα οποία περιλαμβάνουν τρόφιμα από όλες τις διατροφικές ομάδες (όπως κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, λαδερά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά κλπ).

Τέλος, ενθαρρύνεται η φυσική δραστηριότητα, ενώ βασικό στόχο κάθε διατροφικής παρέμβασης αποτελεί η προώθηση της βέλτιστης υγείας, ψυχικής και σωματικής ευεξίας.

Για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση σας μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και να τo αποστείλετε μέσω e –mail.